Våra tjänster vi erbjuder på Eliasson & Lund Industrial Partner!

Vi hjälper våra kunder med allt från konstruktion till svetsning och ytbehandling.

Konstruktion & ritningsframtagning

Från idé till färdig produkt. På Eliassons & Lund kan vi hjälpa till med konstruktion, beräkning och ritningsframtagning med 3D-underlag. I vårat koncept ingår en fysisk produkt, som du som kund får testa. Därefter gör vi de ändringar som krävs innan vi börjar att producera slutprodukten. Tryggt, effektivt och smidigt!

SKÄRANDE BEARBETNING MED HÖG AUTOMATIONSGRAD

Men en ständigt uppdaterad maskinpark utför vi skärande bearbetning i de flesta material, från plast till titan. Vi gör alla program och stimuleringar i CAD/CAM-program. Den höga automationsgraden ger oss en stor flexibilitet, där vi kan göra allt från enstycks-detaljer till stora serier. Den moderna maskinparken gör också att vi får kortare ledtider och en mer kostnadseffektiv tillverkning, som både vi och våra kunder tjänar på.

Plåtbearbetning

På Eliasson & Lund utför vi de flesta typer av plåtbearbetning. Grunden för ett lyckat resultat är moderna verktyg och CAD/CAM-program i kombination med erfarenhet och en gedigen yrkesskicklighet.

Svetsning

Eliasson & Lund har en komplett svetsverkstad med båg, mig, tigsvetsning samt lödning i de flesta material.

Precisionsmätning

MODERN MÄTUTRUSTNING FÖR ÄNNU HÖGRE KVALITET
Vi jobbar alltid med ett kunna erbjuda våra kunder en så hög kvalitet och precision som möjiligt. Därför gör vi fortlöpande investeringar på här området.
Våra senaste tillskott är en styrd mätmaskin (CMM) och en sjuaxlig mätarm med scanningsfunktion till vårt tempererade mätrum.

Rörbearbetning

Rörbearbetning

Vi utför rörbockning, ändbearbetning. ändformning samt verktygstillverkning.

Rörskärning med laser

Vi utför laserskärning i rör, såväl runda, fyrkantiga som rektangulära.

Ytbehandling

Genom väletablerade partnerskap tillhandahåller vi ytbehandling i alla material, allt från värmebehandling och korrosionsskydd till dekorativ behandling.

Montering

En smidig monteringsprocess

Med hjälp av ett smart plocksystem monterar vi effektivt ihop flera olika detaljer till en produkt. Monteringen är det sista steget i den kompletta tillverkningskedja som vi erbjuder.